Kävin n. 10 vuotta sitten nukkekurssilla, joka harmikseni kesti vain yhden viikonlopun. Pääsin kuitenkin alkuun nukkien tekemisessä. Ostin ohjaajalta pään, joka oli valettu paperimassasta. Se täytyi ensin hioa, jonka jälkeen maalattiin kasvot, silmät, suu ym. Vartalo ommeltiin jokamiehen lakanakankaasta. Kaavat saimme ohjaajalta. Vaatteet ompelin kotona, koska kurssilla siihen ei jäänyt aikaa. Tilasin myöhemmin ohjaajalta pään samanlaiseen nukkeen kuin kurssilla teimme ja lisäksi kahteen erikokoiseen vauvanukkeen päät ja kädet. Vauvanukeilla on nivelet käsissä ja jaloissa, että niitä voi liikutella. Nämä eivät ole leikkimistä varten, vaan koristeeksi. Tosin isommat lastenlapset ovat saaneet näitä vauvanukkeja varovasti hoidella, kun heillä niin kovasti mieli teki. Mummon sydän heltyi, kun niin kauniisti pyydettiin. Hyvin ovat säilyneet ehjinä toistaiseksi.

Satiinikenkien ompelu oli aika haastavaa ilman kaavoja.

Tämän nuken puseron ja esiliinan ompelin jostakin vanhasta lasten kirjaillusta puserosta. Tälle nukelle virkkasin hatun ja kengät. Kengät oli paljon helpompi virkata kuin tehdä kankaasta ommellen.

Ennen pidettiin vauvoilla röyhelöä kaulassa, joten tälle nukelle ompelin sen koristeeksi.

Näitä nukkeja oli todella mukava tehdä. Tällekin virkkasin vanhan mallisen lakin, ja muistaakseni jouduin purkamaan aika monta kertaa, ennenkuin tuli sopiva. Tossut virkkasin samoista langoista.