Olin viikko sitten hopeakorukurssilla. Kurssi kesti vain 2 päivää, joten paljon ei siellä valmistunut. En ole ennen tehnyt hopeakoruja, joten kaikki työvälineetkin olivat minulle outoja. Pihtejä toki olen ennenkin käyttänyt koruja kasatessani. Juottaminen oli vaikeaa, mutta jotain sain kuitenkin aikaan. Hopealevyn ja -langan sahaaminenkin oli yllättävän hankalaa.

Hopeakorut2-normal.jpg

Tässä hopealangasta virkattu kukka, johon kiinnitin helmen keskelle. En tiedä vielä tuleeko tästä kaulakoru vai jotain muuta.

Hopeakorut1-normal.jpg

Näihin sahasin ensin rinkulat, joiden sahatut langanpäät täytyi yrittää saada mahdollisimman hyvin kohdakkain. Sen jälkeen juotin rinkuloita kiinni toisiinsa. Osa onnistui jotenkuten, mutta osa ei niin kovin hyvin :( . Yhden sain opettajan avustuksella tuollaiseksi puolipalloksi. Näihin täytyisi vielä väsätä riipuslenkit hopealangasta ja laittaa nahkanauhaan tai hopeaketjuun. 

Hopeakorut3-normal.jpg

Tämän sormuksen valmistamiseen meni suurin osa ajasta. Sahaus, juottaminen, muotoilu pyöreäksi ja lopuksi reunojen viilaus kaartuvaksi sekä kiillottaminen vei aikaa yllättävän paljon. Ei ollut ennakkoon mitään käsitystä eri vaiheista, joten opettajalta täytyi kysyä usein neuvoa. Kuva on aika epätarkka. Näyttää jopa että tuo sormuksen reunakin olisi rosoinen, jota se ei todellisuudessa ole.

Meillä oli kurssilla todella ammattitaitoinen ja mukava opettaja. Hänellä oli mukana tarvikkeita ja työvälineitä vaikka minkälaisiin hopeatöihin. Näin lyhyellä kurssilla, emme kovin paljon ehtineet tutustua hopean työstöön eri välineillä. Opettaja kyllä kertoi mitä eri välineillä voi tehdä, mutta kaikkea ei millään ehtinyt itse kokeilemaan. Käykääpä tutustumassa opettajamme blogiin http://koruiluja.blogaaja.fi/ 

Oikein mukavaa syksyistä viikonloppua kaikille!