Virittelinpä jo jouluvalot pihalle tunnelmaa tuomaan. Tämä sama "pajukuusi" on ollut pihallani jo monta vuotta. En ole harrastanut pajutöitä, joten tein oman helpon version. Hain lähimetsästä eripituisia pajuja ja laitoin ruukkuun. Laitoin ruukkuun myös kiviä painoksi, että pysyy paremmin pystyssä. Sidoin sieltä täältä nipuksi pellavanarulla, ja näyttää ainakin minun silmään hyvältä. Koristeena on valojen lisäksi pronssimaalilla maalattuja narupalloja, joista lähikuva alempana. Ujutin narupallojen sisään lamput, jolloin pallot tulevat paremmin esille. Nämä maalatut narupallot ovat kestäneet hyvin ulkona. Kuva on otettu ilman salamaa, että pallot tulevat paremmin esille. En millään saanut otettua kunnon kuvaa, mutta jospa tästä jotain selvää saa.

Narupalloja tein vuoi sitten oikein urakalla. Etupäässä noita valkoisia. Nämä on tehty 12-säikeisestä kalastajalangasta. Pronssinväriset pallot alla olevassa kuvassa ovat tyttäreni tekemiä. Minä tein noita valkoisia ja hopeanvärisiä. Yhtään hopeanväristä en löytänyt kuvattavaksi. Maalina oli suihkutettavat maalit. Laitoin palloja pahvilaatikkoon ja suihkuttelin maalin ulkona. Suikutin maalia palloille ja samalla heiluttelin laatikkoa, että väriä menisi joka paikkaan. Joihinkin väleihin jäi maalikalvot, jotka tuovat palloihin erilaista ilmettä. Maalatut pallot kestävät hyvin ulkokäytössä.

 

Selvennystä edelliseen sepustukseeni:

Nämä pallot on tehty niin, että  lankaa kieputellaan Erikeeperin kanssa vesi-ilmapallon päälle. Kun lanka on kuivunut, ilmapallo poksautetaan ja otetaan pois sisältä. Tämän jälkeen pallot voi maalata spraymaalilla.