Olen suunnitellut tämän kierrätystelineen prototyypin jo monta vuotta sitten. Kyllästyin keräämään kartongit, muovit, lehdet ym. pahvilaatikoihin, jotka näyttivät niin rumilta kodinhoitohuoneessa ja vielä niin hankalia tyhjentää kierrätyspisteessä. Mietin kovasti mikä olisi minulle paras systeemi hoitaa kierrättäminen. Roskiskaappiin en halua muuta kuin sekäjäteastian. Helpompi siivota kaappi kun se ei ole täynnä erilaisia kierrätyskippoja. Lopulta päädyin tällaiseen ratkaisuun. Meillä on ollut nyt itsellä monta vuotta käytössä kaikille kierrätettäville jätteille omat telineet ja olen todennut hyväksi. Lasten perheillä on myös käytössä näitä, ja jonkun verran olen näitä myynytkin. Mieheni tekee puuosat ja minä ompelen pussit telineisiin erilaisista kankaista, että olisi moneen sisustukseen sopivia.

Telineet on mitoitettu niin että sopivat keittiön työtason alle.

Telineen runko on tällainen. Ajattelin että jos laittaisi jotain välipuita niin jumittaisi pussia pois otettaessa johonkin, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Hyvin on kestänyt omassa käytössä jo vuosia.

Telineen pohjassa on pyörät, joten on helppo vetäistä esille ja takaisin työtason alle.

Kangaspussin suussa on nyöri ja kiristin, jolla pussin voi sulkea kuljetuksen ajaksi. Kangaspussi on osoittautunut hyväksi käytössä. Kierrätettävät kartongit ja muovit eivät haise kun ne huuhtaisee ja laittaa ilmavaan kangaspussiin. Ensin mietin jotain muovitettua kangasta, mutta päättelin että ehkäpä tuollainen ilmavampi kangas on parempi. Pussi on helppo pestä pesukoneessa ja laittaa vaikka kosteana telineeseen kuivumaan.

Pussi kiinni ja sen voi heittää vaikka autonpenkille kun se on suljettuna. (Paitsi jos sisällä on kierrätettävää lasia, jolloin varovaisempi käsittely on tarpeen. )

Pussin pohjaan ompelin vielä "kahvan" tyhjentämisen helpottamiseksi. Ei tosiaan kauan "nokka tuhise" kun tuon tyhjentää kierrätyspisteessä.

Jotkut käyttävät näitä myös mökeillänsä tyhjien limsapullojen, likapyykin ym. säilytykseen. Ottavat mukaan kun lähtevät mökiltä ja taas kun menevät mökille ottavat tyhjän pussin mukaan. Eihän näitä tosiaan ole pakko pelkästään kierrätysapulaisina käyttää vaan sopii vaikka mihin.

Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua!

Minä lähden tyttärieni kanssa viikonlopuksi mökkeilemään. Luvassa on ainakin rupattelua, naurua, käsitöitä, jotain hyvää ruokaa ja pisteenä iin päälle pääsemme nauttimaan savusaunan leppeistä löylyistä.