Tämän kahvipaputaulun olen maalannut flaamilaisella kerrosmaalaustekniikalla jokunen vuosi sitten. Vaikka taulu on kooltaan vain 22x26 cm, aikaa tähän kului lukemattomia tunteja. Koeteltiin taas meikäläisen kärsivällisyyttä, mutta en antanut periksi.

 

Tämän cokispaidan olen neulonut n. 20 vuotta sitten. Ohje oli Suuri Käsityö-lehdestä. Vanhimmat tyttäret pitivät paitaa vuorotellen ja kun kolmas tytöistä kasvoi, vielä hänkin käytti paitaa. Nuorin lapsista (poika) on käyttänyt paitaa naamiaisissa, ja onpa paita ollut joskus itsellänikin käytössä.  

Nyt tälle täytyisi keksiä uusi käyttötarkoitus. Paita on neulottu puuvillalangasta, joka on pysynyt nyppyyntymättömänä, vaikka sitä on pesty lukemattomia kertoja pesukoneessa. Olisihan siinä tietysti sekin vaihtoehto, että purkaisin paidan ja neuloisin langoista jotakin muuta, mutta en viitsisi ruveta niin isoon urakkaan.

Olisiko kellään ehdotusta, mitä tästä voisi tehdä. Sohvatyyny tuli itsellä ensimmäiseksi mieleen, mutta nuo värit ei ainakaan minun sistukseen passaa.