Lupasin tehdä lapsenlapseni rippijuhliin jotain suolaista tarjottavaa. Kokeilin tällaista piirakkaa, jonka ohjeen sain ystävältäni. Kävelimme hänen kanssaan pitkän lenkin sunnuntai-iltapäivänä ja samalla rupattelimme kuulumiset ja keskustelimmepa myös ruuanlaitosta. Hän kertoi tehneensä usein tällaista piirakkaa. Laittaa kuulemma sisälle mitä milloinkin. Hirvenlihaa, possua tai lohta. Päätin sitten minäkin kokeilla.

Pirkan rukiista piirakkataikinaa 2 pkt. Toisen kaulitsin pohjaksi ja toisen kanneksi. En esipaistanut pohjaa.

Ensin levittelin kurkkusiivuja pohjalle. Saarioisten amerikankurkkuja meni purkillinen. Ovat ehkä liian makeita piirakassa minun makuuni, joten seuraavaan piirakkaan käytän jotain muuta.

Seuraavaksi täyte, johon ruskistin kevyesti paistijauhelihaa 800 g, sekaan laitoin 4 keskikokoista sipulia, jauhelihamaustetta ja mustapippuria. Näiden joukkoon sekoitin 2 pss keittojuureksia.

Kaulittu kansi päälle, jota en voidellut tai pistellyt.

Paistoin uunissa 175 asteessa n. 1,5 h. Ystäväni paistaa n. 2 h, mutta hän ei ruskista lihoja, vaan laittaa lihasiivukerroksen raakana.

Piirakka on valmis.

Annos lautaselle ja terassille nautiskelemaan. Nami, nami...

Piirakan pinta oli rapea, ja maku hyvä. Paitsi ne makeat kurkut, jotka korvaan seuraavaan piirakkaan jollain muulla kurkulla. Täyte muhi maukkaaksi uunissa.

Piirakan koristelua täytyy vielä miettiä, kun tuntuu että juhlatarjottava saisi näyttääkin hyvältä. Tätä piirakkaa teen varmaan nyt sitten useasti. Salaatin kera ihanaa kesäruokaa.

Nyt ne sitten vissiin helteetkin tulevat, joten ehkä uskallan kohta uimaankin.

Aurinkoista alkanutta viikkoa!