Yksi lapsenlapsistani täyttää pian 5 vuotta ja hän on toivonut pitkään että saisi tutun. Tämä ompelemani hamonen ei ole aivan tutu, vaan enemmänkin prinsessahamonen. Toivottavasti lahja on mieluinen hänelle. Ompelin hänen pikkusiskolleenkin samanlaisen hieman lyhyempänä. Voivat sitten yhdessä leikkiä prinsessaleikkejä.

IMG_7750.jpg

Mallinukkena toimi oikein iso nukke.

IMG_7751.jpg

Ompelin hamoset pehmeästä tyllistä. Tässä kuvassa olevassa hamosessa on 7 kerrosta ja pienemmässä 5 kerrosta.

Helmoihin ompelin saumurilla  3-lankaisen rullapäärmeen. Leikattu tyllin reuna tarttuu ikävästi jokapaikkaan, joten on käytössä miellyttävämpi tuon ompeleen ansiosta.

Eri kerrosten yhdistäminen vyötäröllä on aika haastavaa koska tylli on niin ohutta. Kokeilin ensin yhdistää kerroksia yhtä aikaa, mutta aina oli joku kerroksista jossain "hukassa". Sitten keksin yhdistää 2-3 kerrosta yhteen saumurilla, ja lopuksi yhdistin kerrokset yhteen ompelukoneella. Seuraavaksi ompelin rypytyslangat. Vyötärökaitaleena on leveä vinonauha (pituus n.85 cm), johon yhdistin rypytetyn hameosan. Ompelin vinonauhan toisen reunan kiinni ja sisälle laitoin kuminauhan.

Jos haluat hamosesta vielä pöyheämmän, niin rypytä kaikki kerrokset erikseen.

Tein vielä kaksikertaisesta tyllistä kukkia, jotka laitoin päällimmäiseen helmaan. Kukat tein hieman vaaleammasta tyllistä. Kohotin kukat n. 10 cm helmasta, että tulee prinsessamainen fiilis. En muistanut ottaa eri vaiheista kuvia, mutta kun ompelen joskus näitä lisää, niin koetan muistaa.

Oikein mukavaa kevään odotusta kaikille :)