Leivoin poikamme valmistumisjuhliin kookospikkuleipiä ja suklaapikkuleipiä. Molemmat ovat helppoja tehdä. Kookospikkuleivät sopivat gluteenitonta ruokavaliota noudattavallekin. Kun käytät tummaa suklaata, jossa ei ole käytetty maitojauhetta, ne käyvät myös maidotonta ruokavaliota noudattavalle.

Suklaapikkuleivät voi tehdä maidottomana kun käyttää taikinaan maidotonta margariinia. Minä tein osan suklaapikkuleivistä maidottomana Sunnuntai-margariinia käyttäen. Käytän juhlaleivonnaisiin yleensä aina voita, mutta osan teen maidottomana versiona.

KOOKOSPIKKULEIVÄT

125g suklaata

hyppysellinen suolaa

100g hienoa sokeria

180g kookoshiutaleita

1tl vaniljasokeria

2 valkuaista

Vatkaa valkuaiset ja suola, lisää sokeri vähitellen. Vatkaa niin kauan, että tulee kiinteä vaahto. Sekoita sulatettu suklaa joukkoon. Lisää loput ainekset . Ota lusikoiden avulla pellille nokareita ja tasoittele pahimmat särmät. Paista 150 asteessa n. 15-18 minuuttia. Annoksesta tulee n. 30 kpl.

 

Nämä koristelin ensin valkosuklaalla. En kastanut pikkuleipää sulatettuun valkosuklaaseen, vaan laitoin lusikalla n. puoleen väliin pikkuleipää. Helpompi käsitellä kun pohjassa ei ole suklaata. Kun valkosuklaa oli hieman jähmettynyt laitoin tummalla suklaalla raitoja. Laitoin hetkeksi pakastimeen, että suklaa jähmettyi, jonka jälkeen laitoin rasioihin ja leivinpaperia kerrosten väliin, että koristelut säilyvät nättinä.

Tässä ovat vielä ilman koristelua. Näyttävät kyllä erehdyttävästi lihapullilta.

Nämä koristelin pelkästään tummalla suklaalla.

 

SUKLAAPIKKULEIVÄT

175g voita

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 muna

80 g taloussuklaata

1 dl perunajauhoja

n. 3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna ja sulatettu suklaa. Lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Pursota pikkuleivät pellille. Annoksesta tulee n. 40 kpl. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Laitoin koristeeksi ranskalaiset pastillit. Osa pastilleista menee aina paiston aikana rikki, mutta eipä se haittaa. Näitä voisi vielä koristella paiston jälkeen suklaaraidoin, mutta tällä kertaa en ehtinyt sitä tehdä.

Tässä odottavat vielä paistamista.

Tässä valmiina. Hieman enemmän olisi saanut laittaa vehnäjauhoja, niin pursotusjäljet näkyisivät paremmin.