Tämän liinan olen kirjaillut jo vuosia sitten. Sain kirjontapaketin lapsilta äitienpäivälahjaksi. Olivat kuunnelleet tarkkaan äidin puheita, kun olin joskus sanonut, että "pitäisköhän ostaa joku kirjontapaketti kun niin tekisi mieli kokeilla kirjomista".  Isotöinen käsityö tämä sitten olikin. Aikaa meni varmaan useita kuukausia. Onneksi ohjeet olivat selkeät, että ymmärsin suurinpiirtein erilaisten pistojen ohjeet. Tein ehkä kukkien terälehdet liian tiheästi, kun kaikki langat eivät riittäneet, vaan täytyi hankkia lisää. Noh, eihän sitä muuten opi kuin sitkeästi kokeillen. Nytpä sitten tiedän miten ei kannata tehdä.

 

KIRPPARILÖYTÖJÄ

Seuraavaksi sitten kirpparilöytöjä. Nämä liinat maksoivat vain muutaman euron, joten en voinut jättää niitä ostamatta.

Tämä liina on mielestäni todella tyylikäs väreiltään ja vielä erittäin  hyvää käsityötä. Reikäkirjailu (liekö oikea termi) kiertää keskellä ja myös liinan reunoissa. Harmi kun ei tiedä tekijää. Kaikkiin tällaisiin käsitöihin pitäisi ehkä laittaa jonnekin tekijän nimi ja vuosiluku. Silitin niin nopsasti kuvausta varten, että joitakin ryppyjä jäi jäljelle.

Tämän pienen liinan on tehnyt vanha mummo, yli 80v. Näkö ei kuulemma ollut enää niin hyvä, että kovin tarkasti ei enää kyennyt tekemään. En kyllä ymmärrä, miksi tämäkin liina päätyi myyntiin kirpparille, eikä muistoksi mummosta.   Ei tuo pieni liina niin paljon tilaa olisi vienyt. Tämä liina pääsee uusiokäyttöön joskus ehkäpä koristetyynynpäällisenä.