Tässäpä viimeiset kaksi mattoa. Nyt on sitten 30 m:n loimi kudottu . Uusi samanmittainen loimi odottelee kangaspuihin pääsyä. Kuteita on tullut leikeltyä niin paljon, että täytyyhän ne kutoa matoiksi .

Tästä sinisävyisestä matosta tuli raikas kun laitoin mukaan luonnonvalkoista. Tämä ei kylläkään omaan kotiin käy väriensä puolesta muualle kuin terassille.

Tämä hillitympi matto päätyy kakkosvessan lattialle.

 

Unohdin laittaa edelliseen postaukseen kuvia matonkuteiden leikkaamisesta tilkkuleikkurin avulla, mutta tässäpä nämä nyt sitten ovat.

 Leikkasin ensin tyynyliinasta saumakohdat pois ja taittelin sen niin, että kankaan leikatut reunat jäivät yläreunaan. Jätin ensimmäisen taitoksen n. 3 - 4 cm kauemmas yläreunasta. Lakanat leikkaan samalla systeemillä, mutta taitoksia tulee enemmän. Toki tuo taitosten määrä riippuu siitä minkä kokoisen leikkuualustan ja viivaimen omistaa.

 Seuraavaksi leikkaan kankaan suikaleiksi. En leikkaa ihan "irtipoikki", vaan jätän muutaman sentin leikaamatta.

 Seuraavaksi avaan kankaan ja leikkaan toisen reunan siten että leikkaan ensimmäisen välin  auki ja sitten joka toisen välin.

Toisen reunan leikkaamisen aloitan joka toisesta. Tällä systeemillä saan pitkää suikaletta, joka on helppo keriä kerälle ja myös laittaa sukkulalle.

 Kutoessa leikkaan suikaleet irti, viistän päät ja laitan limittäin. Vedän terävät päät ylös ja leikkaan ne pois kun olen kutonut muutaman kierroksen. Täytyy olla vaan tarkkana, että ei leikkaa samalla loimilankaa. En ainakaan vielä ole onnistunut sitä mokaa tekemään . Tällä systeemillä leikkaaminen sujuu nopeammin kuin saksilla. Ei pölisekään niin paljon kun ei tarvitse pyöritellä leikattavaa lakanaa käsissään.

Oikein mukavaa sunnuntaita!

Minä taidan lähteä ulkoilemaan. Aamulla kävin hiihtämässä, mutta jospa nyt teen kävelylenkin.