Virkkasinpa sitten vielä yhden maton kun halusin kokeilla tuleeko miten paljon erilainen trikookuteesta virkattuna. Ostin valmista trikookudetta, jonka leikkasin puoliksi saumurilla (ilman neuloja ja langoitusta). Aika hidasta oli leikata tuollainen kerällä oleva kude, kun piti välillä kiepsutella kierteitä pois ja tokihan se kude piti levittää että tulee leikattua oikeasta kohdasta.

Malli on sama kuin aiemmin postaamassani vessan matossa, ananasliina Suuresta Käsityölehdestä nro 12/1994 n. puoliväliin ohjetta ja muutama kierros mukaeltuna oman pään mukaan. Trikookuteesta virkattuna maton halkaisija on n. 95 cm ja aiemmin moppilangasta virkkaamani matto on halkaisijaltaan n. 76 cm. Trikookudetta on paljon helpompi virkata kuin moppilankaa, mutta se vaatii enemmän käsivoimia.  

Kuvasinpa sitten tämänkin maton vessan lattialla, kun näyttää niin kivalta tummalla lattialla.

Ylempi matto on virkattu trikookuteesta ja alempi moppilangasta. Eipä noissa juuri ole eroa ulkonäöllisesti, mutta jämäkämpi matto tuli trikookuteesta.

Kirjanpitoihin liittyvät vuodenvaihteen paperihommat olen saanut kohta tehtyä, joten pääsen kohta tekemään taas enemmän käsitöitä.  

Ompelu- ja askarteluhuoneen siirto eri huoneeseen on vielä pahasti kesken. Tavarat olen saanut sinne kannettua, mutta järjestely vielä odottaa.  Kunhan saan kaikki tavarat paikoilleen kaappeihin ja hyllyille, niin saan sinne tilaa vanhoille kangaspuille, jotka odottavat varastossa. Kiva päästä kutomaan mattojakin välillä.

Suuret kiitokset kivoista ja kannustavista kommenteistanne blogiystävät!!!