Verhoilin muutamia vuosia sitten kaksi nojatuolia. Sain tuolit tutulta verhoilijalta, joka ei niitä itse tarvinnut. Kyselin verhoilijalta ohjeet verhoilun purkuun ja uuden verhoilun tekemiseen. Poikani  hankki kankaan (tuolit tulivat hänelle ensimmäiseen opiskelijakämppään), minä hankin vaahtomuovilevyt, kalustepahvin, verhoilunaulat, satulavyön ym.

Aloitin vanhan verhoilun purkamisella, ja otin myös kuvia eri vaiheista, että osaan laittaa kaikki oikein paikoilleen. Seuraavaksi otin tuolin käsinojat ja selkänojan ja istuinosan irti. Uuden verhoilun leikkasin käyttäen purkamiani verhoilun osia kaavoina. Selkänojan kaartuva osa (ylhäällä taakse) tuotti eniten päänvaivaa. Laitoin liimauksen ajaksi laudat molemmin puolin, ja puristin kevyesti ruuvipuristimilla yhteen. Ei tullut otettua kokoamisvaiheessa kuvia kuin noiden satulavöiden kiinnityksestä. Tuttu verhoilija lainasi työkalun, jolla satulavyö kiristetään.

Tässä sitten kuva tuolista valmiina.

Verhoilin pojalleni myös vanhan konttorituolin ja putkirunkoisen nojatuolin, joista laitan kuvat myöhemmin, kun kaivelen kuva-arkistoja.

Pelkäsin kyllä aluksi, että en osaa tehdä tällaisia "askarteluja", mutta näköjään näitäkin oppii tekemään kun aloittaa vaan rohkeasti. Valokuvat purkuvaiheista olivat suureksi avuksi, kun ei tarvinnut hirveästi miettiä missä järjestyksessä kasaus suoritetaan.